Our Feeds

FIND US ON FACEBOOK

Friday, 17 April 2015

norliyana suhaimi

Mengemparkan !!! Inilah Alat Bantu S3ks Berusia 28000 Tahun Di Temui Di Jerman ! (7 Foto)
Sejak beribu-ribu tahun lalu, objek berbentuk z*kar telah digunakan sebagai satu cara untuk meningkatkan kesuburan dan menangkis roh-roh jahat - tetapi penggunaannya sebagai alat bantu s#ksual mempunyai sejarah yang terlalu panjang.

Sebuah alat bantu s*ks yang berusia 28,000 tahun yang ditemui di Jerman, telah dikenali sebagai alat 'mainan s*ks' yang tertua yang pernah ditemui. Alat-alat bantuan s*ks ini diperbuat daripada batu, kayu, kulit dan juga tahi unta semuanya ditemui semasa penggalian.

Koleksi Wellcome pada masa ini mempunyai beberapa arca berbentuk istiadat - antara artifak seksual lain - sebahagian daripada pameran Institut S#ksologi.

Alat bantu s*ks pertama kali diperkenalkan di sekitar 1400 AD dan berasal dari bahasa Latin untuk 'dilatare', yang bermaksud 'membuka lebar', dan diterjemahkan dalam bahasa Itali sebagai 'diletto.'

Di Timur Tengah, laporan rujukan sejarah di Mesir dan Yunani, mereka menggunakan pisang yang belum masak, atau tahi unta bersalut dalam resin sebagai alat bantuan s#ks.

Pada zaman Yunani purba, khususnya, laporan sejarah mendakwa peniaga di bandar Miletus membuat dan menjual objek yang dipanggil 'olisbos', bertujuan untuk membantu janda mencapai kepuasan s#ksual.Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

Note: only a member of this blog may post a comment.