Our Feeds

FIND US ON FACEBOOK

Saturday, 25 October 2014

norliyana suhaimi

Isteri Zairil Mengaku Dia Yang Sebarkan Gambar Intim Dyana Dan SuaminyaKuala Lumpur, 24 Oktober : Dalam perkembangan terbaru, maklumat mendedahkan bahawa orang yang memuatnaikkan gambar-gambar tersebut adalah isteri Zairil Christopher Lim sendiri, Dahlia.

Kononnya Dahlia dikatakan telah lama mengesyaki Zairil Christopher Lim curang dan main kayu tiga dengan Dyana Sofya. Gangguan daripada Dahlia, menyebabkan Lim Guan Eng meminta jasa baik bapanya, Lim Kit Siang untuk menjauhkan Dyana Sofya daripada Zairil Christopher Lim.

Gambar-gambar tersebut kononnya juga dirakamkan dalam satu majlis di sebuah hotel di Pulau Pinang dan kedua-duanya dalam keadaan seolah-olah MABUK ARAK. Menurut sumber  gambar-gambar tersebut dikatakan dirakamkan oleh kawan-kawan mereka, tetapi kemudiannya diserahkan kepada Dahlia.Kononnya Dahlia yang sakit hati, kemudiannya memuatnaikkan gambar-gambar tersebut dengan membuat ‘TAG’ kepada Dyana Sofya dan Dyana So. Zairil Christopher Lim yang kemudiannya mendapat tahu gambar-gambarnya bersama Dyana Sofya telah dimuatnaik ke akaun peribadinya lima minit kemudian, telah bertindak memadamkan gambar-gambar tersebut dengan harapan tiada sesiapa yang dapat melihat dan mengesannya.

Tetapi telah terlambat apabila ramai ‘kawan-kawannya’ yang telah melihat gambar-gambar tersebut.


Setelah kecoh, Lim Guan Eng segera bertindak ‘untuk membetulkan keadaan’. Dahlia dilaporkan telah dipujuk untuk bercuti ke luar negara bagi menenangkan perasaan sekaligus meredakan ketegangan selain mengelak daripada dikesan dan dihubungi oleh penggiat media sekaligus mendedahkan lebih banyak kisah di sebalik gambar-gambar tersebut.

Sekiranya kisah ini benar maka  tidak hairanlah mengapa ikrar Zairil Christopher Lim bahawa dia akan mengambil tindakan undang-undang terhadap orang yang menyebarkan gambar-gambar intimnya bersama-sama Dyana Sofya, hanya tinggal ikrar dan gertakan. Sedangkan pada masa yang sama, tiada keberanian yang ditunjukkan untuk mengotakan ikrar dan gertakannya itu.

Manakala itu dakwaan tersebut diperkukuhkan lagi dengan pengankuan bekas teman lelaki Dyana.

Di kala masing-masing menafikan ‘keintiman’ mereka kononnya tidak ada sebarang hubungan, tup-tup keluar kenyataan seorang lelaki dikenali sebagai Fairuz Azhan

Difahamkan, Fairuz merupakan bekas teman lelaki Dyana Sofya. 

Menurut status yang dimuat naik Fairuz Azhan di laman Facebooknya, dia mendakwa kecuaian berlaku di pihak Zairil yang kononnya ingin memuat naik gambar untuk tatapan peribadi tapi tersilap menukar status kepada tontonan umum. 

Katanya, adalah mustahil mengatakan akaun Zairil diceroboh kurang dari lima minit. 
Dan lebih menarik lagi, dia mempertikaikan kenapa hubungan antara Dyana dan Zairil sesuatu yang tidak logik. 

Secara jelas Fairuz kemudiannya membayangkan bahawa hubungan antara kedua mereka sudah lama diketahuinya tetapi didiamkan selama ini demi menjaga aib. 

Baru sekarang dia bersuara, selepas aib itu dibuka ‘sendiri’

Sebenarnya, memang tak mustahil jika jika Dyana dan Zairul mempunyai hubungan namun ia tidak wajar dari sudut moral memandangkan Zairul sudah pun berkahwin. 

Selain itu, jika benar mereka mempunyai hubungan itimewa sudah tentulah sedikit sebanyak umum akan mengaitkannya dengan keputusan Dyana masuk parti DAP yang terlebih dahulu disertai Zairul

Apa pun baca sajalah komen bekas kekasih Dyana Sofya ini, kemudian penilaiannya terpulanglah pada kebijaksanaan akal masing-masing. 


p/s..dah macam-macam permainan politik tanahair sekarangTag : semasa

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

Note: only a member of this blog may post a comment.