Our Feeds

FIND US ON FACEBOOK

Tuesday, 4 November 2014

norliyana suhaimi

Sambutan Halloween Yang Mempersendakan Tragedi MH370Gambar yang tidak prihatin dan serta sangat kurang ajar telah ditemui dimuat naik oleh beberapa orang yang mengganggap tragedi MH370 yang hilang sejak Mac lalu boleh dibuat gurau senda.

Sekeping gambar yang dimuat naik di Instagram telah menaikkan kemarahan pengguna Internet kerana berpakaian seperti kru penerbangan MH370 yang telah mati.

Pengguna Facebook, May Lim yang menjumpai gambar tersebut di Instagram telah memuat naik di status di Facebook beliau.Mengikut status May Lim, salah satu gambar dalam Instagram oleh NYSTONE01 telah dipadam.

Pada ketika entri ini ditulis, profil Instagram tersebut telah tiada kerana carian dibuat tidak menjumpai dan ianya mungkin telah dibuang setelah pengguna Internet melaporkan kepada pihak Instagram.

Carian di Instagram juga mendapati bukan hanya gadis tersebut yang memuat gambar Halloween bertemakan krew penerbangan MH370.

Namun individu yang memuat gambar Instagram bukanlah warga Malaysia walaupun niat mereka hanyalah sekadar sebagai kostum untuk Hari Halloween.

Walaubagaimanapun, ianya boleh difahami setiap tragedi pasti akan ada segelintir orang ramai yang akan mempersendakan apa jua tragedi yang berlaku, namun sejauh manakah sesuatu tragedi boleh dijadikan bahan gurauan atau jenaka atau pernahkan anda mempersenda sesuatu tragedi yang berlaku?

Setiap tragedi haruslah kita fahami dan hormati kerana kita tidak tahu tragedi yang bakal menimpa kita pula.


Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

Note: only a member of this blog may post a comment.