Our Feeds

FIND US ON FACEBOOK

Wednesday, 23 April 2014

Melly Danish

Kejutan : MH 370 Sebenarnya Kini Berada di Kandahar..Foto Sebagai BuktiPETALING JAYA : Ahli keluarga yang hilang MH370 penumpang penerbangan mahu kerajaan menyiasat dakwaan bahawa penerbangan yang hilang kini berada di Kandahar , Afghanistan.

Terdapat laporan bahawa pesawat itu ialah di negara Asia Selatan dan memetik agensi perisikan Rusia sebagai sumber.

Permintaan itu dibuat oleh keluarga terdekat dalam surat bertarikh 14 April dan dialamatkan kepada Menteri Pengangkutan Pemangku Hishamuddin Hussein. Satu salinan juga dikemukakan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Kita sedar bahawa Kerajaan Malaysia kini memberi tumpuan usaha carian di Selatan Lautan Hindi berdasarkan data yang dibekalkan oleh Inmarsat . Walau bagaimanapun, kita memasuki hari ke-37 tidak berjaya dalam mencari sebarang bukti fizikal di kawasan ini.

"Oleh itu, ia adalah masa yang tinggi bahawa kerajaan patut mula berfikir di luar kotak dengan meneroka dan memeriksa semula semua petunjuk, baru dan lama.

"Berdasarkan semangat ini, kami hormat meminta pertimbangan pihak anda untuk melibatkan diri semula kerajaan Rusia dan Afghanistan untuk memeriksa dan mengesahkan dakwaan bahawa MH370 mendarat di Afghanistan.

"Kami yakin bahawa kerajaan Malaysia akan mendapati bahawa jalan ini adalah bernilai meneroka menimbangkan kehidupan 239 penumpang dan anak kapal MH370 ," kata keluarga terdekat dalam surat itu yang diterbitkan di Facebook.

Penerbangan MAS menuju Beijing dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur telah pergi hilang dari radar pada 8 Mac.

Usaha carian telah tertumpu di bahagian selatan Lautan Hindi tetapi setakat apa-apa yang berkaitan dengan MH370 telah dijumpai.

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

Note: only a member of this blog may post a comment.